Efter nattflyget från Bali var vi äntligen framme i Australien, civilisation. Från Brisbane flygplats bar det av med buss mot Byron Bay, stället med höga vågor, surf och hippies. Alla var väldigt trötta, som vanligt, eftersom ingen lyckats sova särskilt bra på planet vilket resulterade i liggande position och sömn på bussen. Väl framme mötte vi upp Olivia och Samuel på YHA Cape Byron hostel, tog en varsin bodyboard och gav oss ut i regnet mot vågorna.

Resterande dagar spenderades i huvudsak på stranden men två av dagarna hyrde vi surfbrädor och prövade Byrons berömda vågor på riktigt- med instruktioner från en fransos. Fy fan vad svårt och slitsamt det var men så in i helvetes kul på samma gång. Selle lyckades stå upp ett bra antal gånger och räknas som den klart bästa surfaren av oss. Jag, Anki, lyckades också stå upp och fånga några vågor och kände mig jävligt proffsig. ;)


 
I övrigt bjöd Byron Bay på svinbra, dock jävligt dyr shopping och diverse artiklar införskaffades där. I största allmänhet tycker jag att Byron var ett kanonställe trots alla hippies som ibland var lite för high on other than life, om ni förstår vad jag menar!? ;P Annars var det jävligt skön stämning även på hostelet förutom att våra rumskompisar bytte rum på grund av min och Selles ihållande hosta. Förfest på hostelet med utgång blev det också ett par kvällar vilket också det var jävligt trevligt.

 
 
 
Den största nyheten gällande Byron var ju dock det faktum att stället, under tiden vi var där, hade varit svårt utsatt för hajar med en man attackerad och ytterligare en dödad. Detta fick vi som dock reda på först när vi anlänt till Surfers Paradise, destinationen som nästa inlägg kommer att handla om.

/Anki

2 kommentarer

farmor M o farfar T

02 Mar 2015 10:52

Surfing bland hajar!!! Vad är väl hajarna i Australien mot dom i Helge å ? Anki, du har ju vanan.
Massor med kramar.

Anonym

02 Mar 2015 14:31

Ankis mamma😀
Skojig läsning o som vanligt otroligt fina bilder o lilla mammsen tycker om att Anki e m på några bilder❤️
Så kul att de äntligen kom en uppdatering även om vi har kontakt😀😊❤️

Kommentera

Publiceras ej